Successen op Regio- en Districtskampioenschappen tijdrijden

Omdat je woonplaats bepalend is voor deelname aan de Regio-/Districtskampioenschappen waren er de afgelopen dagen op vele plaatsen in het land Amstelrenners op jacht naar eremetaal. Een – hopelijk compleet – overzicht:

Het DK tijdrijden voor Noord-Holland vond plaats in Enkhuizen, op de dijk Enkhuizen-Lelystad. Enzo Leijnse reed bij de Junioren de ‘concurrentie’ op een minuut of twee, maar nog indrukwekkender was dat hij ook sneller was dan alle Beloften en dat er zegge en schrijve slechts één Elite renner sneller was dan Enzo. Bij de Junioren droeg het eindklassement sowieso een duidelijk Amstel-stempel met Jim Kes op 3, Owen Geleijn op 4 en Ivo Zwaans op 8.

Behalve titel van Enzo was er ook nog een sterk optreden van ‘Mr. Rondje IJsselmeer’ Dick Visser; hij buffelde bij de Masters 40+ naar het brons. Verder op de dijk actief: Nieuweling Mees van Duren (9) en Beloften Friso van Diemen (6), Victor Broex (9) en Daan Hoeks (11).

De Dames reden in Zevenhuizen een gecombineerd Regiokampioenschap Tijdrijden voor Noord- en Zuid-Holland. Bij de Junior-Vrouwen was er Brons voor Maud Rijnbeek en een 5e plaats voor Rosan Koper.
Bij de Elite-/Belofte-/Amateur-Vrouwen was De Amstel nadrukkelijk aanwezig met vier Dames bij de eerste 15. Het meest in het oog sprong de 3e plek van Roos Markus, maar met Tessa Sandberg op 8, Lieske Coumans op 14 en Femke Markus op 15 plaatste alle Amsteldames zich in de eerste helft van het grote startveld.
De Heren reden in Zevenhuizen het Districtskampioenschap tijdrijden voor Zuid-Holland ( Volgt u het nog?) en ook daar pakte een Amstelrenner – Sten Verzijl – de titel bij de Junioren.

Bij het Districtskampioenschap tijdrijden Midden in Zeewolde lukte het Wessel Mouris net niet wat Enzo en Sten wel lukte: de titel bij de Junioren. Wessel moest het doen met de 2e plek.
Ook in Zeewolde stonden Dames van De Amstel aan het vertrek: beiden schopten het tot de top 10. Nathalie Hoogeveen werd 8e en Francien Looije 9e.

Roos Markus en de andere dames troffen het met de Ronde Mister. Niemand minder dan Arno Vos!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑