Kasseien en finishfoto’s: de weekendupdate

Na de vrijdagse Ronde van de Nes was er nog een héél weekend om her en der koersen te rijden. En er was winst, en verlies, of niet.

Winst was er in ieder geval voor Tyler Eyk. Hij zette weer een paar mooie streepje op zijn grote palmares in de bochtige Ronde van Hasselt op zaterdag en het jeugdtoernooi in Bergschenhoek op zondag.  De Jeugd hield zich verder rustig: een deel is al naar Denemarken vertrokken voor het jaarlijkse wielerfeest aldaar vanaf donderdag.

Verder reden de WPGA-Junioren de driedaagse van Axel: een van de sterkstbezette en zwaarste Junioren meerdaagsen, met – meestal – wind, kasseien en Vlaamse hellingen. Dit jaar ontbrak de wind op dag 1 en 2 een beetje, maar de mannen toonden zich volgens de ploegleiding aanvallend. Sten Verzijl, Lars Seldenthuis, Roy Duijvesteijn en Tristan Geleijn met DTS’er Nick van Dorp gingen vol goede moed dag drie in. Daar was het voor Tristan en Nick te veel aan, maar Sten (6e), Lars (29e) en Roy (41e) handhaafden zich prima in het sterke veld. Er was overigens een Amerikaan (Quinn Simmons (onthoud die naam)) die op Evenepoelse wijze de boel aan flarden reed. Zo is er elk jaar wel wat. Komende week rijdt een aantal van de Junioren in Denemarken de bekende Tour de Himmelfart, maar Enzo Leijnse en Owen Geleijn zullen met de selectie de Nations Cups gaan rijden. Het is een goed stel die Junioren.

Finishfoto?
In de windstille Omloop van de Hoeksche Waard reden Daan Hoeks en Victor Broex met WPGA een Clubcompetitieklassieker. Windstil betekent ook opletten en scherp blijven, want er kan zo maar wat wegrijden. Dat gebeurde dan ook na 120 kilometer toen een grote groep van 20 man het hazenpad koos en de koers in gang schoot. Victor zat er bij en was scherp genoeg om met de eersten op de streep af te stormen. Hij was ervan overtuigd derde te zijn geworden. Maar dat was buiten de jury gerekend: de mylaps tijden gaven ook tot op de duizendste dezelfde tijd aan. Maar volgens de jury was er via een schuin ingezette finishfoto een nummer 3 en 4 (Victor) aan te wijzen. Een ex- auquo leek meer op zijn plaats, maar kennelijk kon dat niet. Geen podium dus. Jammer, maar vierde is ook okay en er moet wat te wensen overblijven. Daan eindigde in het peloton nadat hij nog enkele pogingen had gedaan om te ontsnappen.

Markus feestje
In de Ronde van Mill stonden twee van de drie Dames Markus op het podium. Details ontbreken, maar feit is dat Riejanne de koers won en dat Femke als derde het podium op kon. Het wachten is op Roos.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensen, schoenen en buiten
Riejanne, Fenke en Roos (volgend jaar) op het podium

One thought on “Kasseien en finishfoto’s: de weekendupdate

  1. Zou de achternaam van de door de jury aangewezen nummer drie nog een rol hebben gespeeld bij de jury?

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑