Dag 2 in Denemarken: soms is het niet leuk

Wielrennen is soms echt niet leuk, want vandaag was er een ernstig ongeluk in Tour de Himmelfart. In de tijdrit vanmorgen botste een Deense renner U19 frontaal op een auto, die het stopteken van een verkeersregelaar negeerde. Laatste bericht van zijn toestand: buiten levensgevaar, maar gebroken rug en wordt in coma gehouden. Niet leuk. Later op de dag was er wel weer gewoon koers.

Op zo’n moment denk je toch, stel dat het een renner van ons was, of je zoon… vreselijk. Wielrennen is soms echt niet leuk. De tijdrit werd verder afgelast, ‘s middags ging de koers wel door.

Nu alleen nog maar leuke berichten. De 4e etappe, een nieuwe maar mooie omloop. Michiel overheerst en wint ook de derde etappe op rij. Hij baalt dat zijn tijdrit niet doorging, anders waren het zeker vier overwinningen op rij geweest. Hij staat minuten voor op nummer 2 in het klassement, morgen ook een gele helm.

Onze U15 jongens overheersen ook vandaag in de koers. De Amstelshirts waren steeds voorin te vinden. Viego wordt vandaag nipt tweede, er moest een fotofinish aan te pas komen. Julian op een hele mooie 6e plaats en Jesse 9e, dat maakt 3 man in de top 10. Viego staat nummer 2 in het algemeen klassement op slechts 1 seconde achterstand van de gele trui. Dat wordt erg spannend morgen in de Kongeetape. Verder Jesse op 10, Julian 14, Pelle 20 en Tobias 30 (4 plaatsen gestegen), is de kans groot dat de Amstel het ploegenklassement gaat winnen.
Ons U17 duo had het vandaag zwaar te verduren. Olav handhaafde zich lang in het peloton, maar helaas speelde zijn blessure hem parten. Jan had het vandaag ook moeilijk en mocht ook nog eens niet bij de U19 dames aansluiten. Maar afstappen was geen optie, dus hij reed de etappe wel uit. In de U16 rijden Mees, Jelle en Nick. Jelle en Mees reden keurig voorin naar een 9e (Jelle) en 20e (Mees) plek. Nick zat door allerlei malheur verderop. Morgen knallen in de Kongeetappe dan maar.

De U19 mannen waren wel onder de indruk van het ongeval. De tijdrit ging goed voor Sten, de weer herstelde Wessel, Jim en Roy. Vol goede moed ging het WTC collectief van start in de 4e etappe. Niek en Wessel maakte in de eerste ronde de koers hard. Aan het eind haalde de WTC trein in de laatste ronde een koploper terug. Helaas geen ritwinst, maar de gele truidrager was er wel blij mee. Huidige stand in klassement Sten 10, Roy 28, Niek 49 en Jim 58, allen binnen 3 minuten van de gele trui. Jip en Joppe voeren onderling een verbeten strijd, 77e en 78e in het klassement. De hongerklop van gisteren zorgt ervoor dat Wessel ondanks goede tijdrit op 91e plek en Tijmen op 96e plek.

Het was voor de begeleiders prachtig weer om te kijken en om te fietsen. Op morgen naar de Koningsetappe van zaterdag. Altijd een hoogtepunt op de mooie Pederstrup.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑