Meer van de afgelopen dagen

Naast de koersen in Denemarken was er ook in en om Nederland het een en ander te koersen de afgelopen dagen. Een korte weekend update, zonder garantie van volledigheid.

Jeugd
Naast de meerdaagse in de Tour de Himmelfart kan de Jeugd ook elk jaar terecht in Emmen voor de Jeugdmeerdaagse daar. Tyler Eyk verkoos de koersen in het Noorden, en met succes: in een sterk veld wist Tyler met drie etappezeges de gele trui te veroveren (en ook nog het puntenklassement). Amstelleden Jeffrey Zwart (cat VII) en Sabine Zwart (cat III) werden respectievelijk 14e en 8e.

Junioren in de Pays du Vaud
Enzo Leijnse en Owen Geleijn reden met de nationale selectie de internationale Tour de Pays du Vaud (zeg maar net boven het meer van Geneve). Beide examenkandidaten hadden er naast de examens een beetje een hoofddoel van het voorseizoen van gemaakt. Misschien dat Enzo nét beter had gehoopt te eindigen (Enzo is gewend om meerdaagsen te wínnen…), maar zijn 6e plaats na aanvallend gereden etappes is zeer goed. Dat geldt ook voor Owen: meerdere top – 20 klasseringen en 23e in de eindrangschikking is klasse in dit WK-waardige veld. Wordt vervolgd. Sowieso hebben de Amstel – Junioren nog een prachtig internationaal programma voor de boeg.

Klimmen in de hitte
Victor Broex en Koos Jeroen Kers reden met WPGA de Topcompetitie- Ronde van Limburg. Met al die Limburgse klimmetjes, 180 kilometer én 32 graden, gegarandeerd een slagveld. Beide heren zaten de eerste 100 kilometer attent van voren. Voor Koos sloeg het noodlot toe toen op de tweede passage van de Maasberg zijn wiel losschoot (dankzij een door hem zelf gemonteerd “lichte” uitvalnaaf….) en hij zijn beste krachten verspeelde met terugkeren na een lange achtervolging. Na 150 kilometer ging de kaars uit. Victor daarentegen handhaafde zich vechtend tegen de krampen de hele tijd goed in het gedecimeerde eerste pelotonnetje van een kleine 30 man. In de finale moest hij genoegen nemen met plek 21. Toch tevreden mee.

Collega Belofte Daan Hoeks reed donderdag al naar een mooie 24e plaats in de Kersenronde van Mierlo, een klassieker in de internationale U23 competitie met heel veel sterke ploegen aan de start. Daan werd keurig 24e. Victor werd daar 39e, en Teun Mouris moest na een vervelende val na 140 km helaas de strijd staken. In de wielerronde van Zeist liet Daan zien goed te zijn: hij werd 5e in de Elite koers. Net achter zijn clubgenoot Friso van Diemen: 4e. Als Friso met de pechduivel kan afrekenen is met hem rekening te houden!Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, fietsende mensen, fiets en buiten

Nog ander nieuws?
Ja hoor: Master Caspar Hermans is goed uit Oostenrijk teruggekomen. Op de Wageningse Berg werd hij keurig 8e in de Sportklassewedstrijd. Schrijf hem maar op richting NK. Zijn clubgenoten Geeralt van den Ham, Pierre Deen, Simon Polstra en Romke van de Weerdt finishten in het peloton. Junior Vrouw Rosan Koper reed naar een keurige 9e plaats.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑