Pinksterweekend is koersweekend

Afgelopen weekend was het een druk wielerweekend. En met niet alleen de Districtskampioenschappen. De Amstelrenners deden op heel veel vlakken een greep in de prijzenpotten. Werd er gewonnen dit weekend? Bij de Jeugd zeker, bij de ouderen bijna. Een weekend update.

Caspar komt net te kort voor goud. Pierre kijkt toe

De DK’s: medailles
Belangrijkste van het Pinksterweekend zijn toch wel de districtskampioenschappen. Omdat we Amstelrenners hebben met woonplaats in Midden, Noord Holland en Zuid Holland werden de kansen weer gespreid. Een kleine greep uit de uitslagen.

Op het podium stonden in ieder geval Bas Koster (bij de Masters 30+), Caspar Hermans (2e 50+) en Pierre Deen (3e 50+).  Verder werden Raul Woudstra, Edwin Commandeur en Peter Vermeulen resp. 5, 9 en 10 bij de 40+
Bij de Nieuwelingen nog wat minder succes: alleen Maurits Kool wist zich (8e in Midden) in de top-10 te rijden. De Junioren deden het iets beter, hoewel winst er niet in zat.

In Den Helder werd Jim Kes 4e, Niek Voogt 6e en Tristan Geleijn en Tijmen van der Pijl 12e en 13e.  Bij de Beloften zaten Friso van Diemen en Niall Tilli in de kopgroep. Ze werden uiteindelijk 4e en 5e, terwijl Ruben van der Pijl op plek 11 genoteerd werd. Mogelijk hebben ze nog genoeg puntjes voor het NK Beloften gescoord. De Dames reden in Zuid Holland een gezamenlijk regiokampioenschap. In ieder geval Rosan Koper deed het goed, zij werd 5e bij de Junior-Vrouwen en we zagen ook Maud Rijnbeek (rijdend voor haar team) als 2e eindigen.

Jeugd voor de profs uit
In Geleen was op het Tom Dumoulin park de Hammerkoers. Vóór de profs mochten de Jeugdrenners in een mooie entourage hun koersen rijden. In enorm grote startvelden (het heeft duidelijk aantrekkingskracht) wisten Tyler Eyk (1e) en Michiel Mouris (2e) weer een 1-2-tje in cat 5 te doen. Een dag later tekende Tyler er weer een streepje bij in Fijnaart, diep in Brabant waar ze onverstaanbaar praten. Jesse de Vries werd daar 6e in cat 7. Volgende week

in Ameide het NK Jeugd. Als het goed is, is de Jeugd er klaar voor.

Nog andere koersen?
Ja hoor: in de Tweedaagse Ronde van Noord Holland zat KJK in de lange lange vroege vlucht, maar in de finale was hij er toch aan voor de moeite. Toch sterk. Datzelfde gold voor Owen Geleijn. Owen kon meedoen aan de Classique des Alpes voor Junioren, over o.a. de Mont du Chat, één van de lastigere klims daar. Owen reed naar een knappe 7e plaats en liet zijn talent weer zien.
Daan Hoeks, Menno Broex, Roel Mouris, Max van de Water en Joris van Nieuwkerk reden de Elitekoers van Krommenie. Voor Joris en Max ging het al snel te hard, terwijl Roel Mouris wel bleef doorrijden en nog als 29e geklasseerd werd, Daan Hoeks reed een sterke koers en zat mee in de kopgroep waarin hij 8e werd. Menno reed tot aan de laatste ronden sterk mee en werd 24e.
Max en Joris waren naar eigen zeggen nog wat moe van de Ronde van Nijkerk de avond ervoor. Dat kan en ze hadden ook goed gereden: Max nam zelfs een dikke prijs mee als 3e, terwijl ook Joris met de 7e plaats niet ontevreden was. Er zou sprake zijn geweest van een serieuze opoffering van Joris en – niet wetende dat er nog twee man vooruit waren – werd er zelfs even, héél even, aan een zege gedacht.

In het voorprogramma van de Elitekoers reden Pierre Deen en Auke Broex in de Sportklasse in Krommenie goed van voren mee. Auke wist weer eens een top-10 uit het vuur te slepen (7e), terwijl Pierre ook een envelopje mocht meenemen: 19e.

Morgen – woensdag – zijn er meer Amstelwinnaars op het Clubkampioenschap, maar dat kan ook niet anders. Voor de Dames is het Clubkampioenschap gepland de woensdag erna: 19 juni.

Bas Koster 3e bij de 30+

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑