CK 2019: Dubbel feesten voor Owen Geleijn

Na wat verplaatsingen werd gisteren woensdag 12 juni het Clubkampioenschap 2019 verreden. Het was niet druk deze woensdagavond: maar het was dan ook de hele dag nogal nat en er waren wat mensen die een eindexamen mochten (mee)vieren. En er ging ook wat overleg aan vooraf, maar uiteindelijk werd er gewoon gekoerst, zowel door de Jeugd als de Senioren. En als algemeen kampioen 2019 mogen we terecht noteren Owen Geleijn. Onthoud die naam.

Senioren: Owen als Junior kampioen!
Nat rijden, opdrogende weg, of niet rijden. Sommige favorieten zegden af, maar wie er niet is kan niet winnen; en er werd ook gewoon gekoerst en daarin was Owen de sterkste van de uiteindelijke kopgroep. En hij was ook al geslaagd voor zijn eindexamen. Dubbel feest.

Het regende flink de hele dag, maar net voor de start werd het droog. Dat is wel lekker, maar het natte parcours noopte wel tot opletten. Dat ging eigenlijk de hele koers goed tot Menno bij een aanvalspoging in de laatste ronde onderuit schoof. Dat was jammer, maar hij had daarna al weer praatjes. In de koers zelf was Menno in het begin al snel met Owen in de aanval en na enige tijd kregen ze gezelschap van Wessel Mouris, Tim Kok, de sterke Masters Edwin Commandeur, Tristan Geleijn en de sterke Roy Duijvesteijn. Verrassend niet bij de eerste groep zat Koos Jeroen Kers die op een leenfiets wel heel zorgvuldig de bochten nam. Dat deed hij met een aantal anderen waarbij met name uit het Mastersveld al snel enkele afstappers te noteren vielen De tweede groep werd dan ook later gedubbeld. Maarten Holsbrink was er als Nieuwelingen en waar zijn concurrenten afstapten of niet startten liet Maarten zien dat hij de verdiende kampioen was. Bij de Masters was (na de op kop rijdende Edwin) ook nog wat te winnen: in het prestige sprintje voor de 2e plek was Geeralt van den Ham net sneller dan de best rijdende Serge van de Putten.
De zeven voorop gingen toen door. Ondanks een paar pogingen van o.a. Menno en Wessel werd het dan toch een sprint waarin Owen met lengtes de snelste was voor Roy en Wessel. Drie Junioren op het ereschavot. Met Owen zeker weer een mooie naam op de erelijst.

Jeugd  Bij de Jeugd werd er in drie groepen gestreden. In groep 1 was Gijs Dijstelbloem aanwezig en vanzelf de snelste. Clubkampioen! In groep 2 was Djai Denneboom zo leep om mee te sluiten toen groep 3 langs kwam. En toen was ie weg en de terechte winnaar. In groep 3 zijn de mannen aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het Viego Tijssen die in de sprint won. Net als in de VJC gaat de snelste groep lekker te keer; er werd voor gestreden.

De Uitslagen: CK 2019

Vorig jaar was de stelling: “Misschien is het beter een CK later in het seizoen te houden dan in het vroege en drukke Paasweekend,”, maar na de verplaatsing (door de Vierdaagse) was het nu ook een drukke week, en het weer ook niet helemaal optimaal, dus aan de opkomst was dat nog niet te zien. Misschien toch maar weer een keer gewoon een zwaar CK met Pasen…en dan ook wel zien wie er wint? Volgende week rijden de Dames hun Clubkampioenschap; we zullen zien wat dat weer oplevert.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑