Ronde Hoep nog meer beelden en verslag

Naast de winst in de Ploegentijdrit werd er uiteraard ook gestreden om de dagzeges in de 50e Plus Vreeswijk Ronde van Ouderkerk Ronde Hoep.

Frank Stijger was de verrassende winnaar in de Elite-koers, terwijl de snelle Tessa Dijksman de Dameskoers won. Nieuweling Lennard Meinema klopte thuisrijder Jelle Boonstra en het was wachten op de Sportklasse voor een thuiszege: Ronald de Waal was iedereen te snel af.

Snelle pelotonskoersen
Weggeschoten door de wethouder Sport, mw. De Reijke, startten de renners in vier pelotons voor vier (Elite en Sportklasse) of drie (Dames en Nieuwelingen) ronden. Door het mooie en rustige weer vielen de pelotons niet in stukken uit elkaar en was het vooral werk voor de sprinters.
Uitzondering was de koers van de Nieuwelingen: daar wisten Lennard Meinema uit Amersfoort en Jelle Boonstra de groep te ontvluchten en werd er gesprint om de winst. Meinema was daarin ruim de snelste, maar Boonstra was tevreden met zijn eerste podiumplek

bij de Nieuwelingen. In de sprint van het peloton wist Mees van Duren nog naar plaats 6 te rijden, terwijl Olav Wind (8e),  Jan Boukema (9e), Nick Luijten (10e) en Maurits Kool (11e) in elkaars wiel finishten. Lennard Meinema nam door de zege ook de trui van Rechtstaete in het Amstelrondesklassement over van Sietse Kool (5e). Uitslagen daarvan later.

Sprinten!
In de Sportklasse en bij de Dames werd de overwinning behaald in een onvervalste massasprint op de lange aankomst op de Verlengde Polderweg. Snelste Dame was Tessa Dijksman uit Velserbroek die Gaby Gieskens en de Limburgse Britt Teunissen  voorbleef. Beste thuisrijder wa Roos Markus die 7e werd. Markus was in de een na laatste ronde nog ontsnapt met een drietal. Ondanks een flinke voorsprong konden ze dat toch niet vasthouden. Amstelrensters Petra van Leeuwen (9e), Lieske Coumans (10e) en Judith van Maanen (12e) zaten ook goed voorin.
In de Sportklasse werd de enige Amstel-overwinning van de dag gescoord. De Amstelvener Ronald de Waal had op het rechte eind de snelste benen waarin hij het hele pak voorbleef met Hoofddorper Marcel Hoffmann als tweede en Utrechter Bas van Klarenbosch op drie. In het peloton nog heel veel Amstelmasters die allen zo op hun eigen manier ook een beetje winst voelden.

Nog harder bij de Elite
Het klapstuk was de koers voor Elite. De Elites reden een ongelooflijk hoog tempo de rondes en het was ook hier onmogelijk te ontsnappen. Toch wisten de Westlander Frank Stijger en Robin de Pruyssenaere de la Woestijne uit Utrecht een kleine voorsprong te nemen en die tot op de streep te behouden. De 19-jarige Stijger was in de sprint nipt de snelste en boekte zijn eerste Elite-overwinning voor De Pruyssenaere. Stijger reed in de finale weg met De Pruyssenaere. De beelden van de laatste 5 minuten van de Elite/Amateur-koers vanuit het peloton van Robin de Pruyssenaere de la Woestijne): klik. De sprint van het peloton werd gewonnen door Amsterdammer Matthew Overste. Amstelrenners Niall Tilli (5e) en Koos Jeroen Kers (9e) reden zich nog in de top-10. Michael den Toom werd 12e, terwijl Ruben van der Pijl en Joris van Nieuwkerk op de plaatsen 24 en 25 nog nét binnen de prijzen vielen.  Koen Polder werd 12e en werd daarmee met overmacht winnaar van het Amstelrondesklassement van Andantino.

Mooie wieleravond dankzij velen
Zo eindigde een prachtige wieleravond. Een evenement dat volgens velen “ondenkbaar was”, maar het Comité Ouderkerk dacht in mogelijkheden en besloot er drie jaar geleden werk van te maken. Met de steun van de Gemeente en de sponsoren, bewoners, jury en de deelnemers was dit wél mogelijk. Maar laten we vooral niet vergeten dat er veel vrijwilligers en EHBO nodig was en die mensen werken misschien nog wel harder dan de coureurs! Na afloop kon er dan ook heel gerust getoost worden op de goede afloop tijdens  de borrel bij Polderzicht!

Volgens velen zou het mooi zijn als dit over niet al te lange tijd herhaald zou kunnen worden. De renners werden met veel enthousiasme begroet in de hele polder. Er waren alleen maar blije gezichten te zien.  Deze keer hadden de wielrenners de gelegenheid om op het allerhardst de Ronde Hoep te rijden. Zoals de campagne “Aardig op weg” al aangeeft: laat de wielrenners verder de weg delen met andere weggebruikers en vooral genieten van de mooie polder.

Lees het verslag van Wieleroutfits.nl Ploegentijdrit Ronde Hoep.

Beelden en foto’s:
Peter Wesseling zette op zijn fotosite mooie platen van de Ploegentijdrit: http://marathonfoto.tk/

Els Post zond ook een hele serie plaatjes toe: klik

Er zijn alvast veel mooie foto’s beschikbaar van Klaas Groot: Klik hier!

Hans Steekers was ook aanwezig: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014963834914&sk=media_set&set=a.617064462135676&type=3

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑