Dinsdagavondcompetitie: strafcorvee

Niet alleen op de fiets was het zwaar dinsdagavond. De gemeente had de randen van het parcours gemaaid, maar had het opruimen van het gras vergeten. Dat wielrenners in de zomer liever op asfalt rijden dan over het gras, is blijkbaar nog niet doorgedrongen. Dus kon de veegploeg tijdens de wedstrijd aan het werk.

Met wat nieuwe gezichten in het peloton is het altijd even afwachten hoe dat uitpakt. Een goede graadmeter zijn de renners waarvan je na een paar jaar wel weet wat ze kunnen. Draaien ze voorin mee dan is het goed te doen, zitten ze achterin met een verbeten kop bijna onder hun stuur dan gaat het hard en dat was het tijdje lang het geval.

Toen de koers een uur had geduurd en de jury al klaar stond met het rondebord was dat voor Job Janssen en Edwin Commandeur het signaal om er vandoor te gaan. Ze pakten enkele tientallen meters maar in de peloton zaten genoeg renners om op jacht te gaan en dan is het toch twee tegen veel. Ook Ruud Verbeek deed nog een ultieme poging maar werd niet beloond. Kortom, het werd weer een sprint die Camiel met vijf fietslengtes won. Tweede werd Lorenzo van Velzen (ook een omgeschoolde roeier) voor Ron Gruiters en Stephan Scherpenisse.

De stand: klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑