NK Update: Enzo Leijnse voor vierde keer op podium NK TT

In Emmen was gisteren de strijd om de tijdrittitels voor Nieuwelingen en Junioren. Niet gekoppeld aan het NK voor Profs dit keer, maar aan de tijdrit in de Topcompetitie. Enzo Leijnse reed naar een vierde opeenvolgende podiumplaats. En even voorbeschouwen op de andere NK’s.

In de 29 km lange tijdrit gold Enzo als een van de favorieten voor de medailles, maar de kenners wisten dat Lars Boven eigenlijk de topfavoriet was. Dat bleek ook wel: met bijna 50 seconden voorsprong op Enzo pakte Boven de titel. Enzo was daarmee dus “best of the rest”, want ruim voor al zijn concurrenten snelde Enzo met ruim 48 km/u naar het zilver. Boven zou zelfs de snelste Elite tijd gereden hebben (en Enzo evengoed nog in de top-10…die Junioren gaan hárd!).

Ploegleider Joost Mouris had zelfs zeven Amstel Junioren in koers. Na Enzo reed Sten Verzijl naar plek 9, eerstejaars Wessel Mouris naar een knappe 15e plaats, Roy Duijvesteijn 27e, Owen Geleijn 30e, Lars Seldenthuis 35e en Jim Kes 39e.  Komend weekend nieuwe kansen op het NK in Dongen, en dan kan Enzo eens vrijuit koersen….want die tijdrit is nu geweest!

Bij de junioren Dames reed Maud Rijnbeek (tweevoudig winnares bijd e Nieuwelingen-meisjes) naar brons en behaalde Rosan Koper een mooie 13e plek.

Volgende NK’s komen eraan
De Redactie heeft even snel de deelnemerslijsten gezien op de komende NK’s en ziet de volgende Amstelleden aan de start:

22 en 23 juni: NK Dongen Elite zc en Nieuwelingen en Junioren (m/v): https://www.nkwielrennendongen.nl/

Nieuwelingen: Nick Luijten, Jelle Boonstra, Maurits Kool
Junioren: Tijmen van der Pijl, Tristan Geleijn, Alexander Kok, Wessel Mouris, Sten Verzijl, Roy Duijvesteijn, Owen Geleijn, Lars Seldenthuis, Enzo Leijnse en Jim Kes.
Junior Vrouwen: Rosan Koper, Maud Rijnbeek
Elite ZC: Koos Jeroen Kers

26 juni NK Tijdrijden Ede:
Dames: Riejanne Markus, Femke Markus

29 en 30 juni NK Weg Ede: https://www.nk2019.nl/
Beloften: Victor Broex, Ruben van der Pijl, Friso van Diemen, Sven Burger, Niall Tilli, Daan Hoeks
Elite Dames: Femke Markus, Riejanne Markus

14 juli NK Masters Nieuwkuijk

One thought on “NK Update: Enzo Leijnse voor vierde keer op podium NK TT

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑