NK weekend update (1)

Dit weekend was het weekend van de “kleine” NK’s in Dongen. Amstelrenner Sten Verzijl wist bij de Junioren naar een mooie bronzen plak te rijden. Daarnaast was er ook véél meer te koersen met o.a. winst voor een Amsteldames.

NK Dongen: kasseien en valpartijen overleven
In Dongen was het kleine NK en met name bij de Junioren werd van de Amstelmannen minstens een medaille verwacht. Die medaille kwam er ook, maar eigenlijk werd er nooit gekoerst om de zege.
Het mooie rondje van 10 km rond Dongen kende een pittige kasseistrook van een meter of 600 en het was steeds zaak om die goed te overleven. De Junioren gingen als dolle stieren van start en binnen een ronde waren er twee grote valpartijen waaruit de Amstelmannen ook niet geheel ongeschonden kwamen. Met name Tijmen van der Pijl moest twee keer na een val terugkeren en het was op zeker moment dan ook einde koers voor Tijmen. Maar ook een aantal anderen kwam niet ongeschonden uit de battle van Dongen. Enzo Leijnse wilde de valpartijen voor zijn en begon al vroeg in de wedstrijd met aanvallen. Eerst met een medestander en later nog anderhalve ronde solo. Hij bleef daarmee uit de mogelijke valpartijen, maar de goede benen werden daarmee ook al snel vermoeide benen. Enzo kwam er dan ook niet echt meer aan te pas toen het om de knikkers ging. Er reden vier man weg en later de favorieten Van Veenendaal en Van der Tuuk ook. Geen Amstel, dus er moest nog wel een treintje opgezet worden, maar het was te laat. Van Veenendaal  (2e) en Van der Tuuk (1e) bleven nipt voor. Sten Verzijl was op de laatste kasseistrook weggesprongen en wist dat tot op de streep te houden en werd knap 3e!
Niek Voogt reed zich naar plek 14, Owen Geleijn werd na het nodige malheur 27e, . Alexander Kok was verrassend 41e,  net voor Roy Duijvesteijn.  Wessel Mouris werd 58e,  Jim Kes 60e. Enzo liet zich uitbollen als 68e. Tristan Geleijn had net als Tijmen een DNF.

Desondanks  werd er na afloop door een grote groep renners en ouders positief teruggekeken op het NK met vooral veel patat. Moet kunnen! Er komen nog een aantal heel mooie (internationale) koersen aan voor de Junioren.

De Junior Vrouwen Rosan Koper (17e) en Maud Rijnbeek (13e), kwamen wel ongeschonden aan de streep. Dat gold zondag ook voor de Nieuwelingen Jelle Boonstra en Nick Luijten. Een beetje angstig stonden ze met Maurits Kool aan de start, want als ze bij de Junioren al massaal gaan liggen….hoe moet dat dan bij de Nieuwelingen? Daar viel het redelijk mee. Maurits kwam o.a. door een aflopende ketting op achterstand en moest op zeker moment uit koers. Nick en Jelle handhaafden zich prima en Jelle reed zich in de laatste kilometers naar voren om voor in het peloton (er waren 10 man weg) naar de 18e plaats te sprinten. Nick werd keurig 54e. Beide mannen hinken nog wat op twee gedachten, qua sport dan, maar hiermee kunnen ze als coureur vooruit.
In de warme zondagmiddag reed oud Nederlands kampioen bij de Elite ZC Koos Jeroen Kers naar een niet onverdienstelijke 34e plaats. ook daar een behoorlijk uitgedund peloton.

(later meer over het weekend)

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑