Weekend update (2)

Naast de NK’s was het overal koers. Een vast niet volledige update van Dame tot Belofte. Meer podium en bijna podium.

De grote groep Amsteldames is wekelijks op meerdere fronten actief. Ind e KNWU koersen en ook in de wedstrijden van Vrouwenwielrennen, soms zelfs twee maal op een dag. Overal kom je ze tegen.
In de Ronde van Nieuw Vennep wordt vaker Amstelsucces behaald, en ook nu was dat het geval: Lisanne Immerzeel reed naar de winst, met op plek twee een andere Amsteldame, Tamara Rumuller. Mooi podium.
Naast Femke Markus en Riejanne Markus zullen er geen Amsteldames op het NK aanwezig zijn.

De Amstelmasters denken na de Ronde van Ouderkerk (u weet wel, winst voor Ronald de Waal) de smaak te pakken te hebben. Caspar Hermans dacht misschien daarom in Utrecht ook even aan een zege, maar werd in de laatste ronde nog ingerekend door het hele peloton. Bas Koster werd 16e. In Nieuw Vennep was ook een Sportklasse koers en het was alarmfase 1 door de hitte. Auke Broex dacht ook al even aan de zege toen hij in de laatste vijftien kilometer met een medevluchter bijna 25 seconden voorsprong bij elkaar fietste. Maar in de laatste vijf kilometers ging de kaars helemaal uit en kwam toch nog een zestal aansluiten. Auke werd uiteindelijk oververhit 6e. Serge van de Putten (één bidonnetje!) werd 20e. Blijven proberen is het motto.
In Utrecht reed Amateur Max van de Water in ieder geval weer naar top 10. Hij werd 6e. Joris van Nieuwkerk reed naar plek 16.

Er werd ook gekoerst in Warmenhuizen. De Junioren Alexander Kok (3e, eerste podium bij de Junioren), Jip de Moor (4e) en Joppe van de Weerdt (10e)  reden zich de top – 10 in. Mees van Duren kwam bij de Nieuwelingen als 4e over de streep en Olav Wind als 6e.

Beloften op weg naar NK
Beloften Daan Hoeks en Victor Broex reden vorige week de Oberösterreich Rundfahrt. Een 2.1 koers van vier dagen met vooral op dag 1 veel hitte, en veel heuvels. Beiden reden tussen de ervaren Eliteploegen (veel renners daarvan reden deze week de Ronde van Slovenië) goed mee en reden zich in enkele etappes in de top-20 (Daan 1x 12e, en Victor 12e en 16e). Op weg naar het NK volgende week was dat een goede voorbereiding.
Daan was zondag 23 juni in de U23-Road series in de Color Code Bassenge (met alle topploegen uit België en Nederland) nog niet helemaal hersteld, maar Victor wel. Vanaf het begin in de aanval reed hij naar een knappe 10e plaats in een volstrekt uit elkaar geslagen en gedecimeerd veld. 2/3 van de renners haalde de streep niet en de uitslag oogde als de uitslag van een zware Alpenrit.

Volgende week krijgen ze op het NK in Ede gezelschap van Ruben van der Pijl, Niall Tilli en Friso van Diemen die zich op eigen wijze voorbereiden op het NK.

(update Jeugd -reden o.a. een mooie interclub in Venhuizen volgt wellicht nog)