Dinsdagavondcompetitie: KONT-kampioenschap

Ergens rond het begin van de zomer wordt de dinsdagavond het toneel van het KONT- (Komite Ondersteuning Nederland Talent, de spelling van Komite vertelt wel ongeveer in welke tijd dit werd opgericht) kampioenschap. Het peloton kleurt opeens een stuk blauwer en die renners zijn meer met elkaar bezig dan met de rest van de koers.
Ondanks de hoge temperaturen was het na de neutralisatie meteen koers. De versnellingen waren heftig en talrijk dus dat kon niet zonder gevolgen blijven. Achteraan het peloton waren de KONT-renners die normaal niet meerijden op de dinsdag dit koersverloop duidelijk niet gewend en zij besloten al snel de wedstrijd als toeschouwer verder te gaan volgen. Uiteindelijk brak het peloton toch echt in twee stukken en daarmee had het KONT-kampioenschap zijn eigen peloton want alle KONT-renners zaten in groep twee. Het podium daarvan kende geen verrassingen: Ruud Verbeek won voor Jo Thewessem en Theo van Duren.


Met acht renners mocht mocht ook de kopgroep sprinten voor de overwinning. Ook daar weinig verrassingen: Camiel Zwart won voor Edwin Commandeur, Jan Buisman en Lorenzo van Velzen.

De stand: klik.

One thought on “Dinsdagavondcompetitie: KONT-kampioenschap

 1. Dank je wel Arno voor weer zo’n mooi verslag.
  Namens de KONT en de organisatie van het grote KONT midzomer Klub Kampioenschap.
  Mogelijk nog interessant om te vermelden dat de KONT nog een speciaal hitteplan heeft doorgevoerd voor gisteravond. :
  HITTEPLAN KONT MIDZOMER KLUBKAMPIOENSCHAP:
  Er zal niet meer dan één uur en 5 ronden gereden worden. Het eerste half uur zal geneutraliseerd zijn en er wordt dan niet harder dan 40 km p/u gereden worden.
  Renners mogen 2 volle bidons meenemen in de koers. De helft van het parkoers zal in de schaduw verreden worden.
  En hoofddeksel is verplicht.
  Misschien een bruikbaar plan voor WTC De Amstel.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑