De ongeëvenaarde Funcompetitie is er weer

Donderdag 20 juni is de 1e etappe van de Funcompetitie voor de jeugd gestart, we funnen van 19.00 tot 20.00 vier weken achter elkaar. Doel is natuurlijk fun, voor zowel de deelnemers, ouders als begeleiding. Iedere etappe is een verrassing, inclusief de jurering.

Dit keer vijf onderdelen, te starten met de inschrijving met tandenborstel. We hebben een zeer nette jeugd; de 15 deelnemers melden zich keurig bij de inschrijftafel en leveren direct de tandenborstel in. Niemand had er aan gedacht om een elektrische tandenborstel mee te nemen, wel was er eentje zo fris om de tandenborstel in de koers mee te nemen (bonuspunten dus).

Het volgende onderdeel was bidons verplaatsen op de fiets; de waterdragers. De coureurs deden veel te veel hun best; het aantal bidons varieerde tussen de 7 en 13. Wil je coureur worden dan laat je in de koers bidons voor je halen; des te meer bidons, des te minder punten te behalen.

Hierna de koppelkoers met lekke band. De snelle waren gekoppeld met de wat minder getrainden. Eén koppel reed solo (minpunten dus) en een koppel reed in duw-formatie (als coureur duw je niet ☹, en t’s slim als je laat duwen 😊).

Hierna kwamen op het gras de veldrijderskwaliteiten aan bod met een tik spel (zonder kip dit keer) en een klemrijdspel; altijd leuk! De jurering hiervan was een makkie. Bonuspunten bijvoorbeeld door de renner verdient die al wekelijks omvalt en opnieuw bewijst dat dit geen toeval is.

Duidelijk is dat alle jeugdleden dit moeten meemaken. Je doet een brok ervaring op die je in je verdere carrière als coureur niet mag missen. Komt allen volgende week donderdag, inclusief ouders en nieuwsgierigen!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑