Tussenstand funcompetitie

Donderdag was de tweede avond ‘fun’ voor de jeugd, nou ja fun? Omdat de training van dinsdagavond was afgelast wegens de hitte, werd er gekozen voor ludieke wedstrijdjes waarbij er ongemerkt toch best wel serieus werd gewerkt aan techniek en conditie.

De dertien renners en een renster moesten eerst twee keer een sprint van 200 meter rijden waarbij de beste tijd telde. De puntentelling hierbij ging als volgt: van elke groep (indeling zoals tijdens de training) kreeg de snelste 5 punten, de een na snelste 4 punten en zo verder aflopend tot 1 punt.

Vervolgens werden de renners o.b.v. hun tijd bij de sprint ingedeeld in ploegen van drie en moesten zij een ploegentijdrit rijden. De ploeg met de renners van ‘groep Hans’ moest 7 ronden rijden, de drie ploegen met renners uit de middengroep moesten 5 ronden en de ploeg met de ‘jongste’ renners moest 4 ronden rijden. Omdat we een renner te kort kwamen deed Gerard (de vader van Djai en Lila) mee bij deze groep, waardoor deze ‘jongste’ ploeg qua gemiddelde leeftijd dus eigenlijk de ‘oudste’ groep was. En het grappige is dat dat bij de fun dan weer geen enkel probleem is.

De renners maakten er een serieuze ploegentijdrit van en de driekoppige jury turfde en klokte er op los. Na afloop van deze ploegentijdrit moesten alle renners hun km-teller inleveren en kregen zij de opdracht om met hun ploegje nogmaals hetzelfde aantal rondjes te rijden. Ze moesten proberen om hierbij, op gevoel, zo dicht mogelijk bij de tijd van hun eerste tijdrit uit de komen. Ai … daar hadden ze niet op gerekend! De een had last van zijn been, de ander wilde zich sparen voor De driedaagse van Rijswijk en weer een ander was gewoon moe, maar uiteindelijk ging iedereen weer van start want je kunt je ploeg toch niet in de steek laten?!

Er was een gedeelde eerste plek voor de ploeg met Thijmen, Djai en Fabio én voor de ploeg met Tristan, Tom en Ravi. Beide ploegen waren in de tweede rit slechts 10 seconden langzamer dan hun eerste tijd. Deze zes renners kregen dan ook het volle aantal punten: 15 pp. Het treintje van groep Hans (Julian, Tyler, en Michiel) had de tweede keer 14 seconden langer nodig voor hun 7 rondjes (12 pt pp.). De groep met Max, Lila en Gerard was de enige groep die de tweede rit sneller was dan de eerste, zij reden 18 seconden van hun tijd af en verdienden hiermee 9 pt. pp. En tot slot de groep met Luke, Quinten en Samuel, zij staken deze tweede tijdrit iets te veel energie in het discussiëren over het vermeende valsspelen van de andere ploegen waardoor ze onvoldoende gefocust waren op de benen en ze 23 seconden verschil klokten t.o.v. hun eerste tijd, maar nog steeds best netjes gereden! Na bekendmaking van de gereden tijden onder het genot van een ijsje keerde iedereen huiswaarts.

Een volledig overzicht van de punten en de tussenstand in het klassement: klik.

En dan aanstaande donderdagavond alweer de laatste in deze serie fun-wedstrijden met na afloop voor alle deelnemers een prijs in natura!

One thought on “Tussenstand funcompetitie

  1. Fabio was weggefiets uit het klassement! Na 2 avonden staat hij met 32 ptn. op een 7e plek. Achter de schermen is alle inmiddels administratie weer op orde hoor, sorry Fabio!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑