Weekend schraapsels

Naast de wedstrijden om de Nederlandse titels werd er uiteraard ook gewoon gekoerst op vele fronten. Opvallend: de zege van Lieske Coumans in Rijen en wederom het sterke optreden van de Amstel Junioren in de driedaagse Acht van Bladel.

In het Brabantse Rijen werd gereden – vraag niet waarom – om de Leren Zool. Amateur dame Lieske Coumans won al eerder het criterium op de Westerstraat en mocht ook nu weer het zegegebaar maken. Met Anne- Marie Schonk op de derde plaats was het dus wéér een mooie weekendje voor de Amsteldames!
In Rijen was er ook een zege voor de kersverse Nederlands kampioen Tyler Eyk. Tyler lijkt nu echt ontketend en is onklopbaar. Ook voor Michiel Mouris, die werd deze keer vierde. Jesse de Vries werd in categorie 7 negende.
In Bladel was het traditioneel drie dagen Juniorenkoers. De Amstel-équipe was uiteraard met kopman (en winnaar van 2018) Enzo Leijnse en Owen en Tristan Geleijn, Roy Duijvesteijn en Niek Voogt in bijna alle ontsnappingen vertegenwoordigd. Uiteindelijk kwam Enzo deze keer net te kort voor weer een eindzege. Met de tweede plaats moest hij genoegen nemen. Ook mocht hij de sprinttrui naar huis nemen. Roy werd 7e, Owen 25e, Niek 47e en Tristan 66e. In het ploegenklassement was men goed voor de 2e plaats. Next stop voor de Junioren: Valromey in Frankrijk: klimmen geblazen!

De Nieuwelingen reden (o.a.) de Tijdrit in Baambrugge en een tweetal renners reed de Jeugdmeerdaagse in Rijswijk. Daar was het drie dagen koers en vijf verschillende onderdelen. Mees van Duren en Maurits Kool gingen van onderdeel tot onderdeel beter en met name Mees reed in de laatste etappe naar een keurige 20e plaats. Jelle Boonstra won de Tijdrit in Baambrugge bij de “Junioren” met ruime voorsprong op nummer twee Olav Wind.

Volgende week is er voor de Jeugd tot en met Nieuwelingen een interessante driedaagse in de Interclub “Triple” . Vrijdag in Beverwijk, zaterdag een langere tijdrit bij De Kampioen op Spaarnwoude en zondag koers bij Olympia.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑