Medailles en Giro en Tour

Een kleine weekupdate in deze zomertijd: Dylan Groenewegen wint een etappe in de Tour de France; Riejanne Markus knecht Marianne Vos naar een stuk of wat etappezeges in de Giro en Enzo Leijnse wint medailles op het EK Baan. Het is een kleine samenvatting van een weekje koers. En er was meer.

De Giro Rosa en de Tour de France was uitgebreid op TV en we zijn uiteraard elke keer een soort van trots (en gespannen) als er naar de sprints van Dylan gekeken wordt. Als het dan al voor het derde jaar op rij lukt om een Touretappe te winnen….fantastisch.
In de Gio moest Riejanne naar verluidt vooral in de beginfase haar werk doen in de CCC-ploeg. Los van de explosies van Vos was het voor iedere Girorenster vaak knokken om überhaupt de finish te halen. Finishes die meestal pas getrokken waren na een of ander hels slotklimmetje waar de percentages meestal de 20 of meer haalden.

EK Baan

Enzo links, met de medaille van de Koppelkoers

Het EK baanwielrennen voor Junioren en Beloften in Gent kwam pas echt in het nieuws nadat een Italiaan op gruwelijke wijze door een “baansplinter” (dus niet baan spRinter) was doorboord. Als je het gaat googlen…de redactie heeft u gewaarschuwd.
Het schijnt dat hij het overleeft.
Enzo had van splinters gelukkig geen last en was goed voor twee medailles: zilver op de Puntenkoers en in de Koppelkoers met maat Casper van Uden. Nu kan Enzo zich de komende weken gaan voorbereiden op het echte werk: het EK weg!

NK Masters
Geen last van al te veel publiciteit of juist te weinig publiciteit hadden andere renners. Zo was er voor de Masters het NK in Nieuwkuijk. Naar verluidt een mooie omloop, maar toch niet selectief genoeg. Er was deelname in de 40+ (Peter Vermeulen, Raul Woudstra), 50+ (Deen, Hermans, Witte) en in de 55+ (de Buis). Buisman deed het qua uitslag het beste met een 16e plaats. De anderen misten de slag (40+) of reden op zinloze momenten hard (50+), en misten de beslissende vlucht. Het verdict: Peter 35e, Raul 38e, Caspar 27e, Marcel 62e, Pierre 75e, Jan 16e.

Daarnaast was er nog veel meer: er waren dames niet onverdienstelijk bezig in Zweden (in de zesdaagse U6), de Junioren zagen af in Valromey, Tyler Eyk won weer eens twee koersen en o.a. Friso van Diemen, Niall Tilli en Ruben van der Pijl reden het tweedaagse Zeeuws Vlaams Beloftenweekend.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑