Kleine juli update (en een stukje augustus)

De afgelopen weken stonden o.a. in het teken van hitte en vakantie. Maar door een aantal werd er ook gewoon gekoerst. En ook komende week wordt gekoerst, o.a. met de Europese titels op het spel in Alkmaar. Enzo Leijnse, Dylan Groenewegen en Riejanne Markus zullen daar aanwezig zijn.

Drie Amstelleden op het EK in Alkmaar
Om met dat laatste te beginnen: Riejanne is een van de drie Nederlandse dames die woensdag meedoet in de Mixed Tijdrit. De Team Relay. Een nieuw evenement waarin drie mannen en vervolgens drie vrouwen een trio-tijdrit door de Schermer doen. Na dat dubbele triootje worden Afbeeldingsresultaat voor enzo leijnsede tijden opgeteld en is er een winnende ploeg. Mooi dat Riejanne de Nederlandse ploeg (met verder Bauke Mollema, Koen Bouwmans en Ramons Sinkeldam, Amy Pieters en  Marianne Vos) completeert. Enzo is een van de Nederlandse vertegenwoordigers in de tijdrit (woensdag) en de wegwedstrijd voor Junioren op vrijdag. Dylan is de kopman van de Nederlandse ploeg op zondag. Misschien reden om vrijdag of zondag een rondje langs Alkmaar (en met name de Schermer) te fietsen?

Junioren hebben geen vakantie
Voor de Junioren met het WPGA Junioren team is er deze zomer geen vakantie. Eerst werd de zware etappekoers Ain-Valromey gereden. Later reed een ploeg naar de winst in het ploegenklassement van de Giro delle Prese in Giavera del Montelo (u weet wel….: “38 jaar en hij heeft ‘m! “). Daar reden Owen Geleijn (6e) en Roy Duijvesteijn (9e) naar knappe top-10 klasseringen. Daarna trok het gezelschap met Tristan en Owen Geleijn, Roy Duijvesteijn, Niek Voogt en Jim Kes naar de Oberösterreich Rundfahrt, de volgende UCI koers. Klimmer Niek Voogt onderscheidde zich daar met een 7e en 13e plaats in etappes en een bijzonder knappe 10e plaats in het eindklassement.
Ondertussen reden Joppe van de Weerdt, Wessel Mouris, Jip de Moor en Ivo Zwaans tussen de valpartijen door de Asser Jeugdtour. Helaas konden ze de crashes niet allemaal ontwijken en kwamen ze deze keer niet heel hoog in het klassement voor of hadden ze (Wessel) zelfs een DNF. Maar naar verluidt was het er wel weer gezellig.
De volgende etappe is de driedaagse Aubel-Thimister-Stavelot waarbij de slotetappe door de Ardennen van vorig jaar nog in ieders geheugen staat. Daar ging de inmiddels welbekende Remco Evenepoel immers op strafexpeditie om iedereen solo op minuten te rijden. Uit het verslag op deze site: “Het ziet er goed uit, totdat alleenheerser ‘EVP’ bij de junioren opstaat en met harde hand gaat regeren. In het bos zien we Victor en Niall nog aardig in zijn buurt. Daan zit al tussen de auto’s, terwijl Owen ziek moet opgeven. (….) Je voelt als toeschouwer dat het nu niet lang meer kan duren. Hoogste tijd voor de Evenpoel one-man show zien we dan ook twee beklimmingen later. De laatste veertig kilometer rijdt hij solo op de eindoverwinning af.”  zie: http://www.wtcdeamstel.net/wtc/?p=20279  .
Van Remco zullen Wessel, Jip, Owen, Tristan, Jim en Niek geen last hebben deze keer. Wordt vast weer een geweldige koers.

Uitslagen uit de Tours
Naast de Junioren reden ook de Nieuwelingen en de Jeugd hun “Tour”. Ravi Heidstra, Fabio Valerio, Viego Tijssen, Jeffrey Zwart,  Jan Boukema, Mees van Duren, Maarten Holsbrink, Jelle Boonstra, Olav Wind, en Maurits Kool (allen Nieuwelingen) deden dat in Achterveld. In Assen waren Tyler Eyk, Michiel Mouris, Max Baars en Jesse de Vries.
In Achterveld behaalde Mees en Jelle podiumplaatsen in de etappes en Viego zelfs een zege. Verder streed iedereen goed voor wat hij waard was en finishte iedereen vrijwel elke etappe wel in de eerste groep. Weer een erg gezellige wielerweek, ondanks de hitte. Ravi werd 15e, Fabio 18e, Viego 2e, Jeffrey 12e; Jelle 8e (pech in laatste etappe), Mees 11e, Olav 14e, Maurits 19e , Jan 32e en Maarten  44e.
In Assen is het altijd een tikje serieuzer met alle buitenlanders aan de start. Michiel Mouris wist in cat V beide tijdritten te winnen, maar verspeelde de gele trui uiteindelijk door alle bonificaties in de sprints. MM werd 4e achter drie buitenlandse concurrenten en bleef de ook sterk rijdende Tyler nipt voor. Jesse de Vries reed in zes dagen naar de 21e plaats in het eindklassement en Max Baars werd 12e in cat II. Een ervaring rijker uiteraard.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑