Mooie koersen in Alkmaar

Na een knappe derde plaats op de tijdrit liet Enzo Leijnse afgelopen vrijdag nog een keer een mooi staaltje hardfietsen zien. Als een van de smaakmakers van de Juniorenkoers was hij goed voor de uiteindelijke vierde plaats. Hierna meer en nog wat weekendschraapsels.

“Wat een karakter”

Na de tijdrit die hem een mooie bronzen medaille opleverde was Enzo vrijdag in de Juniorenkoers de hele tijd actief en mee met een zeer sterke kopgroep waarin de top-3 van de tijdrit vertegenwoordigd was. De kopgroep was nooit echt uit beeld en wisselde nog wat van samenstelling met een constante factor in de persoon van Enzo. Uiteindelijk bleef Enzo over met een sterke Duitser en de winnaar van de Tijdrit: Piccolo, maar er was één probleem: voor hen reed een ontsnapte Oekraïner en die kregen ze niet meer te pakken. In het sprintje om plaats twee moest Enzo het onderspit delven en genoegen nemen met de vierde plaats en veel lof. Zelfs José de Cauwer stelde: “Leijnse, wat een karakter“. Dat zal ongetwijfeld leiden tot een selectie voor het WK over een maand in het Engelse Yorkshire. Overigens hoe mooi een verlengd criteriumparcours voor een koers is, bleek in alle wedstrijden. Check maar eens hoe de Italianen bij de profs de boel van kop af aan flarden reden. Misschien daardoor kwam Dylan Groenewegen in het verhaal niet voor. Dat was jammer.

Andere schraapsels
Op een veel korter criteriumparcours reed Koos Jeroen Kers overigens ook weer eens naar een podiumplaats. In het rondje van Beverwijk was KJK in de stormachtige wind meteen mee met de vlucht van drie die uiteindelijk het hele peloton (op vier man na) dubbelde. Meer dan plek drie zat er niet in voor Koos, maar wie weet. In de Sportklasse wedstrijd (die overigens naast wind ook eerst nog met een bui moesten afrekenen was Peter Vermeulen knap mee met de beslissende vlucht van 9 waarin hij ook 9e werd. Maar daar hebben wel meer Amstelleden last van (gehad).
In de kletsnatte Ronde van Maastricht stond Femke Markus op het podium (tweede) en zus Riejanne werd daar 7e. In Zevenbergen reed Nieuweling Olav Wind naar een nette 16e plaats. Verder was het aantal koersen nog erg beperkt.

Wel reden de Junioren in Aubel Thimister Stavelot. Nadat de stofwolken van drie dagen Ardennenkoers (waarvan één dag in de stromende regen) waren opgetrokken stond nog maar minder dan 1/3 van het peloton op het uitslagenblad. Na een derde plaats in de openingsetappe (massale aankomst) werd Owen Geleijn uiteindelijk 37e. In de TTT werd de WPGA Junioren equipe nog 12e, maar in etappe 3 en 4 was de koers uit voor Jip de Moor, Tristan Geleijn, Wessel Mouris, Niek Voogt en Roy Duijvesteijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑