Koersupdate: natte koersen in het zuiden

De vakanties lopen op zijn eind en deze week weer de start van clubtrainingen en de Najaarscompetitie. Maar ondertussen gaat het koersen in binnen- en buitenland ook gewoon door. Voor sommigen nog een nat koersweekendje. Met name Enzo Leijnse en Victor Broex lieten zich daarin van voren zien met goede uitslagen.

De WPGA-Junioren hadden dit weekend last van keuzestress. Drie koersen die de afgelopen jaren achter elkaar bezocht werden, vielen nu alle op één datum. De Ronde des Vallées in Bretagne (tweedaagse) werd daarom geskipt en verder werden de kansen verdeeld over de Klimclassic in Limburg (vorig jaar op fantastische wijze gewonnen door Owen Geleijn) en de Philippe Gilbert Juniors op de Redoute (vorig jaar won de equipe daar de ploegenprijs met drie man in de top-20).

Zondag waren de weersomstandigheden in het zuiden van het land én in de Ardennen slecht. Hard werken, oppassen, niet lek rijden en attent koersen was van begin tot eind het devies. Van de Amstel mannen bleef alleen Tijmen van der Pijl over tot in de finale. Tijmen werd 35e na de “kleine Amstel Gold Race” voor Junioren. Niek Voogt had te kampen met materiaalpech, net als Alexander Kok. Voor Jip de Moor ging het te hard en daardoor was de koers voor de mannen ná de Keutenberg al voorbij.

In de Ardennen was het de “kleine LBL”met de finish op de Redoute. Enzo Leijnse trok veelvuldig op avontuur en dat leverde hem ook de bergprijs op. De zege was niet voor Enzo. In de finale kwam hij een 15-tal seconden te kort om voor de winst te gaan. 10e en winnaar van de bergprijs; niet slecht. Niet ver daarachter kwam Owen Geleijn over de streep. Alle Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, schoenen, lucht en buitenAmstelrenners (ook Owen en Enzo) hadden een of meerdere keren te maken met pech. Voor ploegleider Joost was het hard werken, maar voor Jim Kes, Lars Seldenthuis, Tristan Geleijn en Wessel Mouris een DNF.

Met een lekke band had ook Victor Broex af te rekenen in de 200 km lange Ronde van de Achterhoek voor Elite. Maar hij keerde op tijd terug in de koers met maar liefst 14 onverharde stroken. In de finale wist Victor in het uitgedunde peloton achter Coen Vermeltfoort en zijn maten knap naar de vijfde plaats te sprinten. Opnieuw een mooi resultaat.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑