Dinsdagavond is altijd anders

Mededelingen vooraf: De komende twee weken starten we om 19.00 in verband met de snel invallende duisternis. Op dinsdag 17 september sluiten we seizoen 2019 van de dinsdagavondcompetitie af. We doen dit met een ingekorte wedstrijd. De zon gaat ook al rond acht uur onder dus lang rijden is niet mogelijk. Aansluitend volgt de prijsuitreiking en zorgt de organisatie voor een drankje en een hapje. Je portemonnee mag je thuis laten. Mocht het weer een spelbreker zijn en kan er geen wedstrijd worden verreden dan start de prijsuitreiking om 19:30. Iedereen die één of meer keer heeft meegereden dit seizoen is van harte welkom. Vergeet je fietsverlichting en eventuele warme kleding niet.

Het verslag van de koers van dinsdag 3 september dan. Het startveld van de dinsdagavond is iedere week anders en daarmee ook de koers. De laatste paar weken werden de grenzen al in de neutralisatie opgezocht en ontplofte de koers, en daarmee ook het peloton, zodra de neutralisatie voorbij was.

Dat was vanavond heel anders, het aantal aanvallers in het peloton was beperkt en dat haalde het venijn er behoorlijk uit. Regelmatig viel het volkomen stil en werd er vooral naar elkaar gekeken of de ander zin had om te demarreren. Dat gebeurde wel regelmatig want als de snelheid laag genoeg is kan iedereen dat en dat is goed voor de moraal. Af en toe vielen er daardoor wat kleine gaatjes omdat het achterin het peloton wat langer duurt om op snelheid te komen, maar omdat het voorin meestal weer snel stil viel, kon iedereen steeds weer aansluiten.

En zo gingen we voor het eerst in maanden weer met een compleet peloton de finale in. Daarin waren het de KONT-renners die het Camiel Zwart nog een beetje moeilijk probeerden te maken, maar dat was tevergeefs.

Edwin Commandeur werd in de sprint tweede voor Jaap van der Grinten die daarmee profiteerde van de afwezigheid van Jan Buisman en nu tweede staat met een behoorlijke voorsprong op zijn belager. Achter Jaap kwamen Laurens van der Woerd, Stephan Scherpenisse en Romke van der Weerdt over de streep.

De stand: klik.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑