Waardige NJC 2019 Finale

Na de buien van overdag lag het clubparcours er vanavond droog bij zodat er een waardige finale gereden kon worden. En de renners maakten er een mooie koers van. Krachtpatser Joris van Nieuwkerk was de sterke winnaar na een lange vlucht met Serge van de Putten. Friso van Diemen moest nog hard rijden om de 4e plaats uit de brand te slepen, maar daarmee won hij ruimschoots de Peter Post Najaarscompetitie 2019.

Opnieuw stond er een mooi peloton te trappelen om te koersen. 45 ronden op het bord en na 10 en 30 ronden een extra sprint om de klassementspunten. Na een relatief rustige start werd er hard gesprint voor de bonussen en van de kleine windstilte daarna profiteerde Joris met in zijn kielzog de Master van de dag: Serge. Binnen een mum van tijd waren ze uit zicht, maar met nog 35 ronden te gaan is dat toch een heel eind.
Pas nadat de tweede sprint was geweest (rondebord op 15) kwam de gang goed in het peloton toen eerst Derk Abel Beckeringh (ja, hij was er!) ontsnapte, gezelschap kreeg van Victor Broex, en later werd achtergelaten door Victor. Friso van Diemen zag een paar ronden later het gevaar en sprong met Edwin Commandeur in het wiel naar Victor toe om langzaam van het peloton weg te rijden. Toch zouden ze nooit meer op Joris en Serge neerstrijken. Joris deed het leeuwendeel van het werk en was in de sprint ook duidelijk sterker dan Serge.
Op 100 meter werd Victor 3e, vóór Friso en Edwin. Tristan Geleijn won het pelotonsprintje en verzekerde zich van de tweede plaats in het eindklassement van de NJC, vóór Joris.
De beste drie Nieuwelingen/cat 7 in het eindklassement waren Mees van Duren (1), Julian Vergouw (2) en Maarten Holsbrink (3). Vooral de cat 7 renners hebben zo even kunnen ruiken aan het grote werk. Volgend jaar in de Voorjaarscompetitie komen ze zeker sterker terug.
Het eindklassement va de NJC Senioren 2019 staat hier!

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑