Weekend update: over WK Selecties en stadsrondes

Het afgelopen weekend was er ondanks het wat wisselende weer genoeg te koersen. Er was zelfs een heuse stadswielerronde met de Ronde van de Orteliusstraat. Én er was een dubbele WK-Selectie.

De Ronde van de Orteliusstraat stond weer op de agenda: de koers door de straat met een uitstapje naar het park is altijd een beetje vreemde eend in de bijt. Fixies, dikke bandenraces, korte koersen en jeugdwedstrijden. Bij de Fixies is Michael den Toom altijd aanwezig. Hij rijdt goed voorin in het circuit en in de Orteliusstraat reed hij weer naar een top 10 plaats. Het blijft bijzonder om te zien hoe ze zich door de bochten wrikken.Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten

De Amsteldames waren ook met een mooi gezelschap aanwezig en uiteindelijk stond Lieske Coumans op 1 met naast zich Francien Looije en Leonie Balter. In de gecombineerde Nieuwelingen en cat 7 koers waren Jelle Boonstra en Julian Vergouw in de aanval, maar konden niet voorkomen dat ze in de finale werden bijgehaald en geklopt voor de zege.

Vanuit het land een paar andere schraapsels. Tyler Eyk sleepte een tweede (Rolde) en een eerste (Reuver) plaats uit het wielerweekend. Jim Kes (3e) en Wessel Mouris (5e) reden naar ereplaatsen in de Ronde van Sint Pancras. Nieuweling Mees van Duren reed in het Brabantse Hank naar de 10e plaats. Verder werd er nog hard gewerkt in o.a. de Omloop van de Bollenstreek, maar nergens leidde dat tot topklasseringen.
In de verreden klassiekers (Bavelse Berg, Eurode Omloop) werd er hoofdzakelijk  gevallen en lekgereden. Geen succes wat dat betreft. Heel anders dan Dylan Groenewegen die weer twee zeges aan zijn lange erelijst toevoegde in de Ronde van Groot Brittannië. Dit jaar kon het peloton daar nog zonder grenscontrole heen en daar werd gebruik van gemaakt.

WK Selectie Riejanne en Enzo
Het goede nieuws is dat Enzo Leijnse en Riejanne Markus ook naar Engeland varen voor het WK. Riejanne is geselecteerd voor de mixed relay en Enzo zal weer op de Tijdrit en de wegwedstrijd acteren. Voor Riejanne misschien een kleine teleurstelling dat ze de wegwedstrijd niet rijdt. In de Boels Ladies Tour liet ze haar klasse nog zien door in de vijfde etappe met de goede vlucht mee te zijn en derde te worden. Voor de Dames NCK-ploeg van De Amstel wel een opluchting dat de locomotief erbij zal zijn om voor NCK goud te gaan.

https://www.knwu.nl/nieuws/wk-selectie-wegwielrennen-voor-yorkshire-bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑