Amstelrenners knokken zich naar einde van het seizoen

Er staat o.a. nog een NCK, een Interclub, nog een enkele klassieker en ook een WK te wachten dus het seizoen is nog niet voorbij. Ook dit weekend waren er weer enkele successen te noteren. Owen Geleijn won op de valreep zijn eerste koers en Victor Broex scoorde een mooie podiumplaats.

Podia in finale Clubcompetitie
Victor Broex en Koos Jeroen Kers stonden in de opstelling van WPGA voor het finaleweekend van de Clubcompetitie. West Frisia had de organisatie op het allerlaatste moment op zich genomen. Er werd zaterdag gereden rond de aloude Mijzerpolder vanuit Ursem en op zondag was een omloop bij Enkhuizen het decor van de wedstrijden.
Zaterdag startte de WPGA trein goed met een 3e plaats in de korte Ploegentijdrit (12 km) waarbij gemiddeld 52 km per uur gereden werd. Zaterdagmiddag volgde de omloop waarbij het door gebrek aan wind vooral hárd ging. Koos zat goed mee toen een kopgroep van 13 een voorsprong nam. In de finale kwam Koos nipt te kort voor het podium: hij werd 6e.
Zondag ging het om bijna 160 km op een kort rondje dat net niet gunstig genoeg lag om de wind een grote factor te laten zijn. Na veel schermutselingen wist Victor met een tiental anderen in de laatste 30 km mee te gaan in de beslissende slag. Uiteindelijk waren het de Groningse mannen die het slim afmaakten (1 en 2), maar Victor wist knap de 3e plaats te bemachtigen. De WPGA ploeg werd daarmee uiteindelijk 5e in de Clubcompetitie (eerder werd men 8e in de Topcompetitie).
Francien Looije en Nicole van Batenburg was de Amsteldelegatie in Team Noord Holland dat ook deze tweedaagse reed. Francien eindigde beide wedstrijden in het peloton. Noord Holland eindigde uiteindelijk in de achterhoede van de eindstand van de dit jaar nogal beperkte Clubcompetitie.

Winst voor Owen en Michiel
Voordat Owen Geleijn de kleuren van Jumbo gaat verdedigen wist hij nog een mooie zege in Amstelkleding te pakken. In de Ster van Berkel (altijd veel premies) was Owen de snelste van een kopgroep die met kleine voorsprong op de streep af kwam. Naast Owen eindigden nog veel meer Amstel-Junioren in de prijzen: Sten Verzijl 4e, Jim Kes 6e, Roy Duijvesteijn 7e, Tristan Geleijn 17e. Lars Seldenthuijs 19e en Wessel Mouris 20e. Toch lekker.
Bij de Masters pakte Edwin Commandeur de 12 plek, terwijl Peter Vermeulen en Romke van de Weerdt in het peloton finishten.

Enkele Jeugdleden “verkenden” in Nijverdal het NK parcours voor 2020. Voor Michiel Mouris zit het wel goed: op het heuvelachtige rondje was hij de beste in een lange sprint van een grote groep. Tyler Eyk kwam deze keer wat te kort en werd 11e. Maar de Nederlands kampioen revancheerde zich een dag later al met winst in Tilburg.

Andere Jeugd reed de Interclub bij Ulysses. Daarvan nog geen uitslagen. Volgende week de Interclub op ons eigen parcours!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑