Gezellig slot dinsdagavondcompetitie

De eerste avond viel uit door regen maar daarna hebben we 23 dinsdagavonden kunnen koersen. Soms met nog geen tien renners maar gelukkig meestal met 15 tot 20 renners. En de samenstelling van het peloton was dit jaar ook behoorlijk wisselend waardoor sommige renners de ene week prima mee konden komen om er een week later na één ronde afgereden te worden. Het leven van een wielrenner is slechts zelden gemakkelijk.

Camiel Zwart was net als de afgelopen paar jaar niet alleen de renner die het vaakst aanwezig is, maar hij won ook vijftien keer en was daarmee voor de zevende keer op rij de winnaar van de dinsdagavondcompetitie.
De revelatie van dit seizoen was Jaap van der Grinten. Reed in 2014 voorzichtig één keer meer, in 2015 reed hij al flink wat avonden mee maar niet vaak in de punten, maar vanaf 2016 strijd hij mee voor de punten en vanavond had hij een primeur door als eerste te finishen en daarmee ook zijn tweede in de eindstand veilig te stellen.
Jan Buisman werd na de tweede plek vorig jaar dit jaar derde in het eindklassement. De plaatsen vier en vijf waren voor Edwin Commandeur en nieuwkomer Stephan Scherpenisse, die beslissing viel pas op de laatste avond.
De organisatie was blij dat iedereen dit jaar op zijn fiets is blijven zitten en dat de trouwe en deskundige juryleden Wil Nieuwendijk en Paul Andriessen zich na de gebruikelijke omkoping en een paar biertjes bereid verklaarden ook volgend jaar weer present te zijn. Dat zal deze verslaggever en meerijder dus ook maar doen.
We verwachten jullie dus op 31 maart weer aan de start. En tot die tijd houden we ons fit met veldrijden, gewoon op de weg of op het ijs.
De eindstand van seizoen 2019: klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑