Lekkere Interclubwedstrijden op het thuisparcours

Onder mooie zomerse najaars omstandigheden werden zondag de Jeugd Interclubwedstrijden bij De Amstel gereden.

Het verslag van een mooie zondag met koers van Sander Baars.

De koffie pruttelt. Het podium wordt naar buiten getild. Ouders maken de kantine gereed. Het parcours wordt geveegd. Met behulp van de jonge renners komt er muziek uit de speakers. Zij kiezen de playlist van SLAM FM. Ook goed. Weer eens wat anders. Het is zondagochtend rond negenen. Dit kan maar 1 ding beteken: interclub WTC de Amstel. 
Het is prachtig weer. Het seizoen zit er bijna op. Voor de wedstrijd wordt er gepraat over de cross en over de baan. De thuisrijders zijn gebrand op een goed resultaat. Hier wil je extra goed doen. Zoals een jonge vader half grappend zei tegen zijn zoon: “ik vind het allemaal best, maar als niet wint, slaap je een week in het kolenhok”. Je moest wel goed luisteren om hier de grap in te horen.

Bij cat 1/2 Max aan de start. Hij heeft er zin. Max is de enige Amstel renner in zijn categorie en heeft zich voorgenomen om zo hard als hij kan door de scherpe bochten te rijden, om zo direct zijn rivalen onder druk te zetten. Dat plan lukt beter dan gedacht. In de tweede ronde rijdt hij weg uit het peloton. Het wordt een lange solo. Winst!

Max Baars op 1
In cat 3/4 starten Davin en Quinten. Het gaat meteen hard vanaf de start. Er ontstaat een kopgroep. Davin en Quinten zitten er niet bij. Dat zit ze niet lekker. Quinten probeert er naar toe te rijden. De kopgroep werkt goed samen. Quinten redt het net niet en laat zich terugzakken. Samen met Davin werken ze goed samen in het peloton. De kopgroep krijgen ze niet meer te pakken. Met een stevige sprint belanden Davin en Quinten in de top tien.
In cat 5/6 een starten Ravi, Tom, Thijmen, Jesse en Marten. In deze categorie zijn er best niveau verschillen. Toch blijft het peloton lang bij elkaar. Marten moet afstappen vanwege een blessure. Ravi probeert een aantal keren weg te komen met leading lady Emma Zoetmulder. Het gas gaat open. De jonge Amstel renners vechten met man en macht om weg te komen en soms ook om er weer bij te komen. Wanneer de rook is opgetrokken: Ravi op plek 4, Tom op plek 15, Thijmen op plek 13 en Jesse op plek 10.
In cat 7 / Nieuwelingen wordt hard gekoerst. De jonge Amstel renners maken vooraf plannen. De tegenstander doet dat vast ook, maar onze jonge renners gaan uit van eigen kracht. In het begin controleren Mees, Julian, Viego, Olav en Tristan ogenschijnlijk de koers. Zij lijken te bepalen welke ontsnapping het haalt (en welke niet). Daar is weer zo’n ontsnapping. Olav zit mee. Viego weet er naar toe te springen. Nu is de kopgroep 5 man sterk. Sprintkanonnen Julian en Mees willen er ook gaat naar toe. En dat lukt ze bijna, maar net niet. Uiteindelijk sprint de kopgroep om de prijzen. Olav en Viego worden 4 en 3. Mees wint de sprint van het peloton en wordt 6de. Julian eindigt op plek 8 en Tristan op plek 11.
Na de laatste prijsuitreiking wordt het podium weer opgeborgen. De stekker wordt uit de speakers getrokken. Even geen SLAM FM meer. Het juryhok gaat weer op slot. Ouders en jonge renners praten gezellig na. De interclub bij WTC de Amstel zit er weer op.
Hier de uitslagen: Uitslagen Interclub 22 september 2019  Er is een fotolink.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑