Ploegentijdrit Spaarnwoude: De Amstel weer sterk

Het laatste (dubbele) interclubweekend voor de Jeugd begon zaterdag bij de Kampioen in Spaarnwoude met een ploegentijdrit. De Amstelploegen stonden handenwrijvend aan de start…

… Viego Tijssen doet verslag:

De ploegentijdrit  begon al om 12:00. Ploeg D van WTC De Amstel moest als eerste starten. Aan het vertrek stonden: Samuel, Jesse, Michiel en Viego Het tempo werd bepaald door Samuel en Jesse, er werd goed samengewerkt. Met een mooi gemiddelde van 35 km/h kwamen alle 4 de renners gelijk over de streep.

Terwijl ook team C en B prima aan het rijden waren, was team A met de warming-up begonnen. Op dat moment reden de renners van Olympia met een gast renner (Westland) erg hard rond. Zelfs zo snel dat ze een nieuw baanrecord hadden gereden wat op naam stond van de Amstel, gereden in 2018.

We richtten er niet teveel aandacht op, de focus lag op onze eigen race. Al vanaf de start zat de vaart er lekker in en we reden strak tegen de 43 km/h. Met nog 1 ronde te gaan begonnen we het allemaal zwaarder te krijgen. Het was enorm spannend, zeker voor de toeschouwers. Olympia had een zeer snelle laatste ronde en WTC liet de rondjes juist iets oplopen. We namen allemaal nog 1x kort over en we kwamen helemaal gesloopt over de finish. We wisten toen nog niet of we de tijd hadden gehaald . Supporter Mees van Duren kwam ons tegemoet en vertelde dat het gat 2 seconden was in ons voordeel!

Wat een opluchting het baan-record was weer in handen van De Amstel. We mochten plaats nemen in de ’hotseat’ tot ook de laatste ploeg gefinished was.

Met een mooie eerste plaats was het een sterke generale repetitie voor het NCK van volgende week.

De uitslagen:
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑